7 Foods repellent Disease

Bookmark and Share


According to health experts with a natural holistic approach, keeping the immune system actually can be started with care and maintain a healthy digestive system.


With good conditions of the digestive system, absorption of nutrients from each food is digested more easily. Healthy digestion can also neutralize toxins as well as against bacteria and viruses that harm the body.

In order for the digestive system still okay, there are many ways to do but eat regularly with balanced nutrition. One of them is eating the kinds of foods that boost immunity. Here are seven types of food that makes your body is naturally able to resist disease.


1. Garlic: 
Its active material, allicin, to serve as antiviral and antibacterial. This substance can clean the liver so that in turn will clean the blood and stimulates the production of white blood cells.

2. Ginger: 

This plant contains a number of important substances that can warm the body, making the body sweat, overcoming fever, and neutralize toxins. Ginger also trigger the release of mucus and effective way to relieve respiratory and lung channels. Ginger is alsoused for upset stomach due to its function as a cleaner.


3. Honey: 
This fluid is a natural antibiotic and as an antiseptic.Honey also contains immune boosters and a variety of vitamins and minerals like B-complex, vitamin C, D, E, and propolis. Honey also can solve problems of the throat, allergy, asthma and other respiratory problems thanks to its ability to overcome the irritation.

4. Cayenne. 

Food that this one had higher levels of vitamins C, A, Bcalcium, and high potassium. In addition, cayenne can also stimulate blood circulation and is known to treat a number of digestive diseases.


5. Acidophilus and bifidus. 
Known as the good bacteria, microbes can contribute to suppress the growth of bad bacteria in the intestines, improve immune function and stimulates the production of vitamin K. Two types of bacteria can be found in yogurt or kefir.

6. Green vegetables. 

Dark green vegetables like kale, swiss chard,and spinach contain vitamin B12, folic acid, potassium, vitamins A,C, and K, all of which are known to boost immunity.

7. Acid and alkaline. 

Mixed acid or alkaline balance claimed to improve digestion and help healing. For example, you can make a drink lemon juice mixed with warm water.