Food for the Skin

Bookmark and Share


Want to have a healthy and beautiful skin, but not willing to spend hundreds of thousands of dollars to buy cosmetics? Then you have to meet a grocery cart with fruits and vegetables following:


Orange
, Lemon, and Lemons

Frequently eating fruits because of its high vitamin C content. Just so you know the source of vitamin C is an antioxidant that will protect skin structures from free radical damage. In addition,vitamin C has a major role to keep the collagen so the skin does not wrinkle easily.


Green tea
All true teas contain EGCG (epigallocatechin-3-gallate), including the antioxidant group, but the highest abortion is green tea. EGCG reduces the inflammation of the skin caused by sun or acne. In addition, EGCG also will drive away the stress hormone, cortisol.


Greens
Some types of green vegetables, like spinach or broccoli, contain vitamin A which is needed for skin cell regeneration. Without enough vitamin D our skin will become dry, scaly, and rough.

Sea Fish
Eating fish from the deep ocean, such as salmon, tuna, mackereland trout, will give a double benefit for the skin; content of omega-3 fatty acids that are good for preventing premature aging, as well asa high protein content to repair damaged skin cells and improveenzymes and hormones, so skin looks radiant.