Dragon Fruit Be Strong Kidney Function

Bookmark and Share
 Offering make this god is very beneficial for human health. Fruits are rich in fiber, vitamins, and minerals are able to prevent a variety of degenerative diseases, reduce emotional stress, and neutralize toxins in the blood.

Dragon fruit has a very unique and attractive appearance. The size of a mango, with light red color. Her skin was like a big snake scales (dragon), but not because the fruit is known as dragon fruit. It feels fresh and slightly sour sweet.

There is a link to the myth can lower blood sugar and cholesterol levels. Lately fruit plants are also starting to bear fruit used as an ornamental plant grown in pots.

Rich Fiber.

Fiber content on the dragon fruit is very good, reaching 0.7 to 0.9grams per 100 grams. Fibre is needed by the body to lower cholesterol. In the digestive tract fibers will bind bile acids (end products of cholesterol) and then released with feces. Thus, the higher consumption of fiber, the more bile and fatty acids released by the body.

In addition to preventing cholesterol, fiber content on the dragon fruit is also very useful in the digestive system. Dietary fiber (dietary fiber) was able to shorten transit time, the time it takes food from the oral cavity until the rest of the food issued in the form of feces. Meanwhile, food fiber will bind carcinogenic substances.Thanks to the short transit time, time residing carcinogenic substances in the body also become shorter, so that the smaller the opportunity to harm the body (Goldberg, 1994).

 Lower Cholesterol.


Dragon fruit is a source of vitamins and minerals are pretty good.Levels of vitamin B1 on the dragon fruit reaches 0.3 mg per 100 grams of fruit flesh.

Dragon fruit Also contains potassium, iron, protein, calcium insufficient quantities both to increase of endurance. These substances are Also a good way to neutralize toxins in the bloodeyesight improv, and Prevent hypertension.
Dragon fruit's water content is Also Quite high, reaching 83 grams per 100 g of fruit flesh. Therefore, the dragon fruit cans Also be Used as a delicious dessert.



Nutritional composition per 100 grams of flesh dragon fruit (Components and levels) :

Water (g) 82.5 to 83.0 
Protein (g) 0.16 to 0.23 
Fat (g) 0.21-0.61 
Fiber / dietary fiber (g) 0.7 to 0.9 
Beta-carotene (mg) 0.005 to 0.012 
Calcium (mg) 6.3 to 8.8 
Phosphorus (mg) 30.2 to 36.1 
Iron (mg) 0.55 to 0.65 
Vitamin B1 (mg) 0.28 to 0.30 
Vitamin B2 (mg) 0.043 to 0.045 
Vitamin C (mg) 8-9 
Niacin (mg) 1.297 to 1.300.



Taken from: www.health.kompas.com